Garmaż Wielkanocny
Wielkanoc to doskonała okazja, by spędzić czas w gronie najbliższych, ciesząc się rodzinną atmosferą i pięknem budzącej się do życia przyrody. W ArtBistro by Progres doskonale rozumiemy, jak ważną rolę w tej tradycji odgrywają kulinaria, dlatego z radością zapraszamy do skorzystania z naszej oferty garmażu wielkanocnego na świąteczny stół.
W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno klasyczne wielkanocne potrawy, jak i unikalne smakowe kompozycje, które z pewnością urozmaicą świąteczne menu. Zaskocz swoich gości niebanalnymi smakami i stwórz niezapomnianą atmosferę tych wyjątkowych dni.
Szczegóły zamówienia:
-
Złóż zamówienie: telefonicznie pod numerem +48 694 688 850; +48 609 392 202, lub mailowo:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , oraz osobiście w ArtBistro by Progres. Nasz zespół pomoże dobrać idealną kompozycję dań na świąteczny stół. -
Odbiór zamówień: 18 kwietnia (piątek) w godzinach 15:00-21:00
19 kwietnia (sobota) w godzinach 10:00-21:00 - Miejsce odbioru: ul. Juliusza Słowackiego 17, Gdańsk (restauracja ArtBistro by Progres)
Pieczyste - półmisek: 75 zł / 500 g (5 porcji mix)
rolada z boczku z farszem mięsnym | |
pieczeń z indyka faszerowana grzybami i czosnkiem niedźwiedzim | |
pieczeń wieprzowa faszerowana boczkiem wędzonym i musem truflowym |
Do wyboru pasztety:
z kaczki i czarny pieprz | 30 zł / 300g (3 porcje) |
wieprzowy ze śliwką | 25 zł / 300g (3 porcje) |
smarowidło z białej fasoli z majerankiem i tofu (vegan) | 15 zł / 300g (3 porcje) |
Do półmisków z pieczystym i pasztetów proponujemy sosy do wyboru:
żurawinowy z rozmarynem | 15 zł /100g (1szt.) |
śliwkowy | 15 zł /100g (1szt.) |
chrzanowy z koperkiem | 15 zł /100g (1szt.) |
tatarski | 15 zł /100g (1szt.) |
śmietanowo - czosnkowy ze szczypiorkiem | 15 zł /100g (1szt.) |
Do półmisków z pieczystym i pasztetów proponujemy zestaw marynat: 20 zł / 120 g (1 szt. mix)
podgrzybki/borowiki | |
ogórki konserwowe | |
cebulka perłowa |
Dania i dodatki:
Bochenek chleba pszennego własnego wypieku | 18 zł / ok. 900g (1szt.) |
Galaretka drobiowa z zielonym groszkiem / marchewka / natka pietruszki | 12 zł / ok. 80g (1 porcja) |
Sandacz z marchewką, groszkiem i koperkiem w galarecie | 15 zł / 80g (1 porcja) |
Jajka smażone w skorupkach z farszami: wędzonymi szprotami / pieczarkami i serem |
25 zł / 5 szt. mix |
Tradycyjna sałatka jarzynowa | 34 zł / 500g (5 porcji) |
Łosoś wędzony podawany na sałatce z buraczków, majonezu, sera pleśniowego, piklowanej czerwonej cebuli i szpinaku | 35 zł / 250g (2 porcje) |
Tradycyjny żur na zakwasie z grzybami i białą kiełbasą | 45 zł / 1l (4 porcje) |
Łosoś zapiekany w sosie kaparowym z koprem i zielonym pieprzem | 46 zł / 250g (1 porcja) |
Noga z kaczki podawana z sosem żurawinowym, pieczonym jabłkiem w majeranku | 30 zł / 150g mięsa (1 porcja) |
Parzona biała kiełbasa podana z cebulką z majerankiem z sosem chrzanowym | 50 zł / 500g (4 porcje) |
Zrazy wołowe w sosie własnym | 52 zł / 280g (2 porcje) |
Kopytka domowe | 20 zł /400g (2 porcje) |
Karmelizowane buraczki z żurawiną | 12 zł /400g (2 porcje) |
Ziemniaki opiekane z tymiankiem i czosnkiem | 15 zł / 500g (4 porcje) |
Słodkości:
Wielkanocny pieczony sernik z lukrem | 80 zł / 1kg |
Babka piaskowa z pomarańczami | 42 zł / ok. 0.6kg |
Mazurek kajmakowy z bakaliami | 55 zł / 1kg |
Zestaw czterech deserów w czterech rożnych smakach i kształtach (monoporcje): 70 zł / 4 szt. (mix)
Wielkanoc - Mus z białej czekolady/ adwokat / kruche ciastko | |
Orzechowy Bite - Mus z białej czekolady / solony karmel/ orzechy ziemne/ krucha tartaletka | |
Love Pistacja - Mus z mlecznej czekolady / pistacja/ wytrawna czekolada/ malina | |
Classic - Klasyczny ptyś/ krem wanilia Bourbon/ czarny bez |