Garmaż Wielkanocny

Wielkanoc to doskonała okazja, by spędzić czas w gronie najbliższych, ciesząc się rodzinną atmosferą i pięknem budzącej się do życia przyrody. W ArtBistro by Progres doskonale rozumiemy, jak ważną rolę w tej tradycji odgrywają kulinaria, dlatego z radością zapraszamy do skorzystania z naszej oferty garmażu wielkanocnego na świąteczny stół.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno klasyczne wielkanocne potrawy, jak i unikalne smakowe kompozycje, które z pewnością urozmaicą świąteczne menu. Zaskocz swoich gości niebanalnymi smakami i stwórz niezapomnianą atmosferę tych wyjątkowych dni.

 

garmaż wielkanocny

 

 

Szczegóły zamówienia:

  • Złóż zamówienie: telefonicznie pod numerem +48 694 688 850+48 609 392 202, lub mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., oraz osobiście w ArtBistro by Progres. Nasz zespół pomoże dobrać idealną kompozycję dań na świąteczny stół.
  • Odbiór zamówień: 18 kwietnia (piątek) w godzinach 15:00-21:00
                                  19 kwietnia (sobota) w godzinach 10:00-21:00
  • Miejsce odbioru: ul. Juliusza Słowackiego 17, Gdańsk (restauracja ArtBistro by Progres)

Zamówienia przyjmujemy do 14 kwietnia!

Formularz zamówienia do wydruku

 


OFERTA GARMAŻU WIELKANOCNEGO

Pieczyste - półmisek: 75 zł / 500 g (5 porcji mix)

rolada z boczku z farszem mięsnym  
pieczeń z indyka faszerowana grzybami i czosnkiem niedźwiedzim  
pieczeń wieprzowa faszerowana boczkiem wędzonym i musem truflowym  

 

Do wyboru pasztety:

z kaczki i czarny pieprz 30 zł / 300g (3 porcje)
wieprzowy ze śliwką 25 zł / 300g (3 porcje)
smarowidło z białej fasoli z majerankiem i tofu (vegan) 15 zł / 300g (3 porcje)

Do półmisków z pieczystym i pasztetów proponujemy sosy do wyboru:

żurawinowy z rozmarynem 15 zł /100g (1szt.)
śliwkowy 15 zł /100g (1szt.)
chrzanowy z koperkiem 15 zł /100g (1szt.)
tatarski 15 zł /100g (1szt.)
śmietanowo - czosnkowy ze szczypiorkiem 15 zł /100g (1szt.)

Do półmisków z pieczystym i pasztetów proponujemy zestaw marynat: 20 zł / 120 g (1 szt. mix)

podgrzybki/borowiki  
ogórki konserwowe  
cebulka perłowa  

 

Dania i dodatki:

Bochenek chleba pszennego własnego wypieku 18 zł / ok. 900g (1szt.)
Galaretka drobiowa z zielonym groszkiem / marchewka / natka pietruszki 12 zł / ok. 80g (1 porcja)
Sandacz z marchewką, groszkiem i koperkiem w galarecie 15 zł / 80g (1 porcja)
Jajka smażone w skorupkach z farszami:
wędzonymi szprotami / pieczarkami i serem
 25 zł / 5 szt. mix
Tradycyjna sałatka jarzynowa 34 zł / 500g (5 porcji)
Łosoś wędzony podawany na sałatce z buraczków, majonezu, sera pleśniowego, piklowanej czerwonej cebuli i szpinaku 35 zł / 250g (2 porcje)
Tradycyjny żur na zakwasie z grzybami i białą kiełbasą 45 zł / 1l (4 porcje)
Łosoś zapiekany w sosie kaparowym z koprem i zielonym pieprzem  46 zł / 250g (1 porcja)
Noga z kaczki podawana z sosem żurawinowym, pieczonym jabłkiem w majeranku 30 zł / 150g mięsa (1 porcja)
Parzona biała kiełbasa podana z cebulką z majerankiem z sosem chrzanowym 50 zł / 500g (4 porcje)
Zrazy wołowe w sosie własnym 52 zł / 280g (2 porcje)
Kopytka domowe 20 zł /400g (2 porcje)
Karmelizowane buraczki z żurawiną 12 zł /400g (2 porcje)
Ziemniaki opiekane z tymiankiem i czosnkiem 15 zł / 500g (4 porcje)

Słodkości:

Wielkanocny pieczony sernik z lukrem 80 zł / 1kg
Babka piaskowa z pomarańczami 42 zł / ok. 0.6kg
Mazurek kajmakowy z bakaliami 55 zł / 1kg

Zestaw czterech deserów w czterech rożnych smakach i kształtach (monoporcje): 70 zł / 4 szt. (mix)

Wielkanoc - Mus z białej czekolady/ adwokat / kruche ciastko  
Orzechowy Bite - Mus z białej czekolady / solony karmel/ orzechy ziemne/ krucha tartaletka  
Love Pistacja - Mus z mlecznej czekolady / pistacja/ wytrawna czekolada/ malina  
Classic - Klasyczny ptyś/ krem wanilia Bourbon/ czarny bez