Zespół

Wszyscy jesteśmy zgodni co do jednego – miejsce przede wszystkim tworzą ludzie, dlatego do naszego teamu zebraliśmy ludzi z ogromną pasją oraz dużym doświadczeniem. Dzięki temu przywiązujemy uwagę do najdrobniejszych szczegółów, a obsługa jest kompleksowa i wyjątkowa.

 

zespół

 


Monika szef kuchni

 

Monika Kowalska

Szefowa kuchni

Jest Szefową kuchni w ArtBistro by Progres. Dziewięcioletnie doświadczenie w gastronomii zdobywała w restauracjach serwujących kuchnię europejską, grecką i włoską na terenie Trójmiasta, Warszawy i Wielkiej Brytanii. Praca u boku doświadczonych szefów kuchni to ogrom wiedzy, którą praktykuje w ArtBistro-wej kuchni na co dzień.
Jeśli zapytasz jaką kuchnię lubi najbardziej?
To jej odpowiedź jest prosta: Jestem fanką "comfort food" czyli prosty/dobrej jakości produkt z sezonowymi dodatkami, które tworzą spójną całość.
Ponadto DESERY
Stawia na idealny dobór składników, tekstur i efektu wizualnego na talerzu.

Czas wolny spędza aktywnie - rower i basen.
A jeśli zapytasz co jest dla niej ważne to zdecydowanie odpowiada „W życiu cenię sobie najbardziej dobro moich bliskich którzy wiedzą, że dla mnie problem to tylko chwilowy brak rozwiązania”.

Na przełomie marca/kwietnia 2024r. przebywając na stażu w Krakowie w restauracji "Bottiglieria 1881", zyskała nie tylko cenne doświadczenie, ale także mogła być częścią jednego z najbardziej prestiżowych miejsc kulinarnej mapy Polski. Restauracja Bottiglieria 1881 w  2023roku zdobyła dwie gwiazdki Michelin i jest obecnie jedyną w Polsce, która może się pochwalić dwiema gwiazdkami. Nasza Szefowa kuchni, ugruntowała swoją pozycję jako symbol doskonałości kulinarnej. To miejsce nie tylko reprezentuje najwyższy poziom kuchni, ale także inspiruje i podnosi standardy w polskiej gastronomii, co sprawia, że ​​doświadczenie stażu w tym miejscu było niezwykle inspirujące i wartościowe.

 

Certyfikat

 

Bartek Sadkowski - szef

 

Bartłomiej Sadowski

Właściciel restauracji

To prawdziwy szef, właściciel restauracji. Jak to szef – zna się na wszystkim, bo musi, aby wszystko dobrze działało i oczywiście smakowało. Można by rzec człowiek orkiestra! Mózg całej operacji, spotkać go można jako barmana, kelnera, managera czy specjalisty ds. sprzedaży – jest tam gdzie akurat potrzeba decyzji czy po prostu dodatkowych rąk do pracy. Po pracy uwielbia spędzać każdą wolną chwilę na gotowaniu dla najbliższych.