Zespół

Wszyscy jesteśmy zgodni co do jednego – miejsce przede wszystkim tworzą ludzie, dlatego do naszego teamu zebraliśmy ludzi z ogromną pasją oraz dużym doświadczeniem. Dzięki temu przywiązujemy uwagę do najdrobniejszych szczegółów, a obsługa jest kompleksowa i wyjątkowa.

 

zespół

 


Monika szef kuchni

 

Monika Kowalska

Szefowa kuchni

Jest Szefową kuchni w ArtBistro by Progres. Dziewięcioletnie doświadczenie w gastronomii zdobywała w restauracjach serwujących kuchnię europejską, grecką i włoską na terenie Trójmiasta, Warszawy i Wielkiej Brytanii. Praca u boku doświadczonych szefów kuchni to ogrom wiedzy, którą praktykuje w ArtBistro-wej kuchni na co dzień.
Jeśli zapytasz jaką kuchnię lubi najbardziej?
To jej odpowiedź jest prosta: Jestem fanką "comfort food" czyli prosty/dobrej jakości produkt z sezonowymi dodatkami, które tworzą spójną całość.
Ponadto DESERY
Stawia na idealny dobór składników, tekstur i efektu wizualnego na talerzu.

Czas wolny spędza aktywnie - rower i basen.
A jeśli zapytasz co jest dla niej ważne to zdecydowanie odpowiada „W życiu cenię sobie najbardziej dobro moich bliskich którzy wiedzą, że dla mnie problem to tylko chwilowy brak rozwiązania”.

Na przełomie marca/kwietnia 2024r. przebywając na stażu w Krakowie w restauracji "Bottiglieria 1881", zyskała nie tylko cenne doświadczenie, ale także mogła być częścią jednego z najbardziej prestiżowych miejsc kulinarnej mapy Polski. Restauracja Bottiglieria 1881 w  2023roku zdobyła dwie gwiazdki Michelin i jest obecnie jedyną w Polsce, która może się pochwalić dwiema gwiazdkami. Nasza Szefowa kuchni, ugruntowała swoją pozycję jako symbol doskonałości kulinarnej. To miejsce nie tylko reprezentuje najwyższy poziom kuchni, ale także inspiruje i podnosi standardy w polskiej gastronomii, co sprawia, że ​​doświadczenie stażu w tym miejscu było niezwykle inspirujące i wartościowe.

W dniach 1-15.10.2024r. nasza utalentowana szefowa kuchni Monika Kowalska odbyła kolejny staż w restauracji Nuta w Warszawie, która przez ostatnie 5lat zdobywa najwyższe osiągnięcia kulinarne a mianowicie wyróżnienie gwiazdką Michelin. To wyjątkowe doświadczenie pozwoliło jej tym razem zgłębić tajniki kuchni na najwyższym światowym poziomie oraz poszerzyć swoje umiejętności pod okiem wybitnego szefa kuchni Andrea Camastro i jego zespołu. Podczas stażu nasza szefowa miała okazję uczestniczyć w codziennych przygotowaniach, serwisie oraz próbowaniu i odkrywaniu nowych połączeń smakowych, które teraz mogą wzbogacić nasze menu. Dzięki temu doświadczeniu zyskała kolejne inspiracje, które na pewno przełożą się na jakość serwowanych  dań w naszej restauracji.

 

Certyfikat Bottigliera  Certyfikat NUTA

 

 

Paweł Biliński - Manager Restauracji

 

Paweł Biliński

Manager Restauracji

 Z branżą gastronomiczną połączony od 16. roku życia, zdobywał doświadczenie w renomowanych pięciogwiazdkowych hotelach w Trójmieście. Przed dołączeniem do zespołu ArtBistro by Progres, miał okazję  nadzorować i zarządzać od podstaw powstawaniem luksusowego ośrodka wypoczynkowego na Kaszubach.
 
Jako manager restauracji, jego celem i głównym zadaniem jest obsługa na najwyższym poziomie, dbając o to, by każdy gość czuł się wyjątkowo i z chęcią powracał. Kojarzony jest z ogromnego zaangażowania i pasji do pracy, Paweł dba o to, aby ArtBistro by Progres wyróżniało się na tle innych miejsc. Ceni sobie szczerość i dąży do ciągłego doskonalenia w zarządzaniu restauracją.
 Od najmłodszych lat związany z piłką nożną. Początkowo jako piłkarz, teraz jako wierny fan . W trakcie podróży odwiedza stadiony najlepszych drużyn na świecie, a także zagląda do zagranicznych restauracji, gdzie szuka inspiracji do wdrożenia, dotyczących zarządzania i standardów obsługi, które później znajdą swoje miejsce w ArtBistro by Progres.
Również w celu kształcenia zaczyna studia podyplomowe na renomowanej uczelni im. Leona Koźmińskiego w Warszawie na kierunku Menedżer HORECA. Na którym będzie miał okazję zdobywać wiedzę od najlepszych restauratorów, menadżerów i szefów kuchni w Polsce.
W wolnych chwilach można go spotkać na długich spacerach z psem, które pozwalają mu na refleksję i planowanie kolejnych działań na rzecz rozwoju naszej restauracji.
 
Motto, które przyświeca jego pracy to, słynny cytat Napoleona Bonapartego który głosi:
„Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi”, jest dla niego przypomnieniem, że każdy krok naprzód i każde potknięcie przybliża go do doskonałości."

 

Bartek Sadkowski - szef

 

Bartłomiej Sadowski

Właściciel restauracji

To prawdziwy szef, właściciel restauracji. Jak to szef – zna się na wszystkim, bo musi, aby wszystko dobrze działało i oczywiście smakowało. Można by rzec człowiek orkiestra! Mózg całej operacji, spotkać go można jako barmana, kelnera, managera czy specjalisty ds. sprzedaży – jest tam gdzie akurat potrzeba decyzji czy po prostu dodatkowych rąk do pracy. Po pracy uwielbia spędzać każdą wolną chwilę na gotowaniu dla najbliższych.